03.11.2017 15:28

Янков: Да се прекрати проучването за газ в Генерал Тошево

Видян 1623 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„С решението от  местния референдум за добив на газ в Генерал Тошево трябва да се съобразят всички“. С тези думи се обърна народният представител от ПГ на БСП за България Красимир Янков към министъра на околната среда и водите Нено Димов. Той подчерта, че срещу идеята за добив на газ, предвид намерението на инвеститор в община Генерал Тошево, са събрани над 2000 подписа и са проведени протести. Социалистът припомни, че преди няколко години при заявен подобен интерес, но за добив на шистов газ, в следствие на протести в страната и региона, се стигна до налагане на мораториум с решение на НС.


„В тази връзка каква е позицията на МОСВ по отношение добива на природен газ за конкретното инвестиционно намерение, има ли изготвена оценка на въздействието върху околната среда, какъв е избраният метод за добив на природен газ?“, попита той.


Красимир Янков подчерта, че напрежението сред хората е изключително голямо и от отговора на министъра те ще формират информирано отношение към това инвестиционно намерение.


„Живеещите в тези 18 села в община Генерал Тошево са може би по-информирани от всички, тъй като за заинтересовани. Основните притеснения са, че земята е земеделска, обработваема. Ако Вие не можете да ги убедите и да успокоите това напрежение, готови ли сте да застанете зад хората?“, попита Янков. По думите му, ако те не са убедени във всички факти, които министър Димов предоставя за безопасния добив на газ, ще са против добива на газ в региона. Според Янков е нормално държавата, изпълнителната власт и парламентът да отговорят на обществените очаквания и да се прекрати проучването и добиването на газ.


 „В този смисъл кметът на община Генерал Тошево предложи на Общинския съвет провеждането на местен референдум. Решението е взето – на 17.12.2017г. ще се проведе допитването и с негово решение трябва да се съобразят всички“, заключи Красимир Янков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева