Свързани новини

02.11.2017 14:10

Тахографът на катастрофиралия автобус подменен

Видян 1292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Картата с тахографа на катастрофиралия в понеделник вечерта автобус на фирмата Юнион-Ивкони е била мистериозно подменена. Органите на реда са намерили в обърнатия автобус стар тахографски лист, който на всичкото отгоре е на името на друго лице.  Любопитен е въпросът как така този лист се е озовал в катастрофиралото превозно средство, пише Афера.


  Интересно е също така къде изчезна шофьорът? 49-годишният Валентин Иванов бе пуснат от ареста вчера. Той е отказал да даде обяснения за инцидента, като се е възползвал от законовото си право да говори на по-късен етап от разследването. То обаче е сериозно възпрепядствано заради подменения тахографски лист в катастрофиралия рейс. След освобождаването си  Иванов мистериозно се покри.


В същото време стана ясно, че фирмата Юнион Ивкони и нейните шофьори са санкционирани от транспортното министерство 28 пъти от началото на годината. Нито един от актовете обаче не е влязъл в сила, съобщава вестник Сега.


Последните актове са на стойност 10 300 лв. Част от нарушенията са, че превозвачът не е осигурил правилно функциониране на тахографите, не е осъществил контрол върху попълване на пътните листове и допуска неизпълнение на маршрутите, заяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов пред Нова телевизия.


По закон лиценз се отнема при повторно нарушение, свързано с тахограф - уредът, който измерва скоростта, разстоянието и дава подробна информация за показателите на курса, но превозвачът засега се отървава от най-тежката санкция, защото актовете не са влезли в сила. Фактът, че те (б.р. актовете) не са влезли в сила не е учудващ, имайки предвид обстоятелството, че собственик на фирмата е депутатът от ГЕРБ Ивайло Константинов ( дори името фирмата носи първите негови букви от името Ивкони – ИВ. КОН.). Нещо повече въпросният Константинов е член на парламентарната комисия по транспорта. Тя от своя страна пряко контролира транспортния министър Ивайло Московски, които пък чрез Изпълнителната агенция Автомобилна администрация(бившето ДАИ) контролира именно транспортната фирма. Ив. Кон. категорично отрече да има конфликт на интереси в този случай, макар той да е повече от очеваден.


Въпреки всичко, единственият обвиняем е шофьорът на автобуса. Той ще бъде съден за причиняване на телесна повреда на повече от един човек.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп