Свързани новини

01.11.2017 15:56

Над 130 опасни секти у нас

Видян 1583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 130 опасни секти, регистрирани като църкви, вербуват българите, показва проверка на вестник Телеграф. Съдът е допуснал цели 168 култа у нас. Стряскащата статистика е изнесена след случая с 18-годишния Калоян, който преби медицинска сестра в Пирогов, а по-късно  се самоуби. Родителите му казаха, че е зомбиран от руската секта Анастасия.


Според закон от 2002 г. всяко вероизповедание може да се регистрира като църква. Това става във фирменото отделение на Софийския градски съд. Сектите и култовете носят в себе си определени опасности на четири нива: на лично ниво, на ниво семейство, общество и държава. Нужни са сериозни поправки в Закона за вероизповеданията, казва професорът по богословие Иван Желев, дълги години шеф на дирекция Вероизповедание.


Феновете на Анастасия се маскират като еколози. Привържениците прокламират първобитен начин на живот, не ядат месо. В Русия имат около 300 000 членове. У нас имали комуна от сламени и дървени къщи  до елховското село Славейково. Никой не може да проникне там, твърдят местни хора.


Още през далечната 2008 година 19’ първи писа, че на територията на страната действат  над 100 секти, които се стремят всекидневно да привличат нови и нови последователи. Още тогава съобщихме, че поне една трета от официално регистрираните като вероизповедания са сектантски общества, които активно работят за откъсването на българина от традиционните му ценности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали