Свързани новини

01.11.2017 12:30

Патриотите: Да се учи вероучение и истинската история

Видян 1172 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров призова в училище да се учи вероучение и да се променят учебниците по история.

  Политическата партия излезе с декларация за Деня на народните будители - 1 ноември.
Ако трябва да сме политически коректни, днес трябва да кажем: "Честит Хелоуин", защото е по-познат от Деня на будителите, заяви Сидеров.

  В училището трябва да се учи вероучение, за да може детето от малко да разбере какво е дух, душа, защо трябва да вярва в Бог, и че светът е създаден от Създателя, посочи той. По думите му без това ще продължим да се питаме защо има агресия.

Сидеров отбеляза, че по време на османското иго българите са намирали начин да се учат. На територията на България е било забранено да има печатници и да има църкви, по-високи от един конник, въобще българският народ да има достъп до образование, но българинът е правил възможното, печатал е книги в Белград, в Букурещ, във Виена и пак се е просвещавал, коментира той.

Затова аз съм оптимист, за разлика от проф. Иво Христов, който нарисува една апокалиптична картина, че българинът няма да се превърне в лумпенизирано племе, в каквото се опитват да го превърнат в годините на т.нар. демокрация, каза Сидеров, цитиран от БТА. Той отбеляза също, че българските будители са били избивани от една или друга част от управляващите през различните периоди на новата ни история.

Патриотите във властта смятаме, че играем, ако не будителска, то поне стимулираща роля например да променим учебниците, заяви Волен Сидеров. Там трябва да влезе най-после истинската история на българите, смята той. Ние не сме номадско племе, дошло тук на кончета с пастърма под седлото, а цивилизационен народ, който е тук от хилядолетия и за това вече има достатъчно исторически и научни доказателства, отбеляза Сидеров.

По думите му, когато това влезе в учебниците, българските ученици ще израснат с едно друго самочувствие и ще знаят, че са наследници на велика цивилизация.

По-рано днес на церемония по повод Деня на народните будители пред президентската институция беше издигнат националният флаг.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на