Свързани новини

31.10.2017 16:01

Засилват сигурността в Пирогов

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерките за сигурност в Пирогов ще бъдат засилени, обяви  пред БНТ директорът на болницата професор Асен Балтов.  Подобряването на видеонаблюдението и инсталиране на допълнителни паник бутони са част от мерките, които ще бъдат взети в лечебното заведение. Според директорът на болницата най-рисковите отделения са спешното, токсикологията и неврохирургията. Често лекарите в  Пирогов стават обект на нападение от пияни пациенти. Не са рядкост случаите на атаки и от агресивни цигани. Известен е фактът, че всички пострадали, които биват отхвърлени от другите болници се карат именно в Пирогов.


Балтов обеща, че до десет дни ще бъде подобрена сигурността в най-рисковото отделение- токсикологията, а до края на ноември ще бъде готова и вътрешната клиника.


В Пирогов има дежурен служител от СДВР, имаше грешна информация, че имаме проблем с тях. Продължаваме разговорите с полицията за подобрение на охранителната дейност, съобщи още директорът на болницата


В същото време стана ясно, че медицинската сестра от Пирогов, която беше нападната преди дни се подобрява и до края на тази седмица вероятно ще бъде изписана за домашно лечение. Тя ще бъде в болничен поне два месеца заради травмите.


Според експерти не секта, а нов вид дизайнерска дрога е увредила  момчето, което нападна медицинската сестра, а след това се самоуби. Става дума за ново поколение наркотици, които заливат пазара в целия свят. Те са легални, по-евтини и много достъпни. Идват от лаборатории в Китай и през седмица-две идва нов продукт, който не може да бъде хванат при медицински изследвания


Специалистите допълват,  чена пазара у нас се предлага масово много опасен синтетичен канабис. Белият прах се разтварял във вода и с него се обработвали цигари с чай. Влиянието му обаче нямало нищо общо с тази на растението - водела до маниакално поведение и тежки увреждания.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“