Свързани новини

27.10.2017 15:26

Борисов: Да си спомняме ли къде е бил цар Симеон?

Видян 1756 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Продуктивно ли е да почваме да си спомняме къде е бил цар Симеон. Това каза премиерът Бойко Борисов в Сараево във връзка с изказването на турския президент Реджеп Ердоган, че Балканите са наследство на Турция, предаде Агенция Фокус.


 „От една страна интересът на Турция е да има максимално добри отношения с Европа, особено подписване на митническото споразумение. Огромният стокооборот, който има Турция с ЕС е в изцяло интерес на Турция и го подпомагаме“, обясни Борисов.


По думите му, ако се налага да се коментират подобни изказвания Балканите няма да помръднат изобщо. „Това е най-хранителната среда за националисти, ислямисти и всички останали. Това е краят. Веднага трябва да се отговори по друг начин. Нашият отговор е друг – това не е европейски начин да общуваш с държави. Ние всички се борим, които не са или сме в НАТО, което гарантира точно тази сигурност. Затова се говори за общата европейска отбрана, затова се заделят средства от целия ЕС“, каза още той. По думите му няма по-изгодно за Турция от приятелство с Европа в икономически и всякакъв план“, добави българският премиер.


 Историята е такава, но преди 13-и и 14-и век на Балканите също има история, наследници, някои са ходили чак до Цариград, продуктивно ли е да почваме да си спомняме къде е бил цар Симеон, кой къде се е крил - и край в този регион всичко продуктивно занапред изчезва. Ние искаме приятелство, добросъседство и на първо място хората, народите ни, да повишават доходите си, да станат като европейските. “, заяви Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева