Свързани новини

27.10.2017 13:20

Борисов: Връщането към миналото убива перспективите на Балканите

Видян 1261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Всяко връщане дори към недалечното минало убива всички перспективи на Балканите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместна пресконференция с министър-председателя на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, предаде Фокус.


„Ние всички трябва да разберем, че трябва да гледаме напред. Не може да има неразрешени въпроси и да кажем, че когато се влезе в ЕС, те все някога ще се решат. Трябва да ги решим сега, с всички политически жертви, които трябва да се дадат“, коментира българският премиер, като подчерта, че европейската интеграция на Западните Балкани зависи най-вече от лидерите на Балканите.


 „Западните Балкани не могат без Сърбия, не могат без Македония, не могат и без Босна и Херцеговина. Между всичките тези държави има по някой елемент, който е като камъче в обувката. И той трябва да се реши между вас. Тук не може да очаквате помощ от Европа. Тя има своите проблеми, своите страхове. Ние като Балкани трябва да покажем, че сме готови, умни, разумни, работливи - такива, каквито претендираме, че сме. Това, че имаме различни религии, това е плюс. Това допринася за разнообразието на ЕС, не е проблем. Проблем е радикалният ислям. Получих уверения, че тук няма. Така че колкото повече се познаваме и се опитваме да се сближаваме, толкова по-лесно можем да сложим темата „Западните Балкани“ пред проблемите в ЕС. Ние трябва да си напишем домашното и да отидем с решени проблеми“, заяви още Борисов.


По повод предложението на председателя на Европейския съвет Доналд Туск на 17 май 2018 година в София да се състои среща на държавните лидери на ЕС и Балканите, българският министър-председател посочи: „Това означава, че ние ги интересуваме. Ние трябва да идем на среща с решените си проблеми, защото младите хора напускат, отиват в други дестинации, остава застаряващо население и това го има като проблем във всички бивши социалистически страни и от бивша Югославия. Каквото и да ни струва като политически щети, трябва да си решим проблемите на Балканите“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог