Свързани новини

26.10.2017 15:07

БСП: София протестира, а СОС сякаш е ваканция

Видян 1037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинска сесия час и половина, скоро ще бием рекорда на Народното събрание, бесен е градският червен лидер Паргов


"София пламна от протести тази есен, а ГЕРБ черпи за благодарствени писма, сесията на СОС мина така лежерно, все едно са във ваканция". Тази критика отправи председателят на групата на БСП Лява България в Столичния общински съвет Калоян Паргов след сесията днес.


 "Има толкова проблеми, които трябва да обсъдим и да намерим решения, а управляващите действат така, все едно са на почивка. Вчера в Транспортна комисия ни черпиха за благодарствени писма, все едно всички проблеми и неудобства в столицата са разрешени. Днес дневният ред е лежерен. Сесия от час и половина! Скоро ще бием рекорда на Народното събрание по краткост на заседанията", каза той.


 Лидерът на БСП - София Калоян Паргов вбеси председателя на СОС и общинските съветници от ГЕРБ с критика на работата им до момента. "Общинските съветници не са функция на администрацията. Администрацията е функция на политиките и приоритетите, обясни той. - Преди по-малко от година говорихме за промяна на технологията, по която управляващите изготвят и СОС приема бюджета. До момента нищо не се е случило, а остават два месеца до края на годината. Крайно наложително е много внимателно да обсъдим приоритетите, които ще залегнат в Бюджет 2018. Трябва да обсъдим отделните ресори и да видим от какво има най-голяма нужда в София. От 10 години приоритет на СО е образованието. И в тази връзка питам дали всички детски градини и училища са санирани към този момент?!".


 Калоян Паргов обясни, че БСП няма да предлага алтернативен бюджет на София. "Имаме конкретни предложения за това как да бъде повишена приходната част, коментира още той. - Благоустройството и транспортът са двата сектора, които трябва да получат най-много средства в новия бюджет. Това са нашите приоритети. Продължаваме да настояваме за достатъчно средства за благоустрояване на кварталите извън централната част на София. Всичко това го говорим и го предлагаме от години. Крайно време е управляващите да се съобразят с нуждите на гражданите в столицата. Хората искат да живеят добре тук и сега, а не след години. Затова са нужни качествени действия в момента от страна на всички нас в Столичния общински съвет".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева