Свързани новини

25.10.2017 15:06

Потоп на морето

Видян 2141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите есенни дъждове заляха Бургас и областта и взеха четири човешки жертви. Официалните общински и държавни власти се кълнат, че коритата на реките и деретата в района са били почистени и не това е причината за наводненията. От разпространените снимки обаче ясно се вижда, че във водоемите плуват всякакви мърсотии, дървета и непочистени треви. Държавните и общинските власти, които в този регион са от ГЕРБ и ОП, са отговорни за това.
В Община Камено е обявено бедствено положение заради проливните дъждове, продължили цяла нощ. Образували са се високи приливни вълни, които са залели пътища и жилищни постройки. 7 язовира имат скъсани диги.
Под вода са селата Полски извор, Тръстиково и Ливада. На места водата достига почти метър и е невъзможна намеса с техника. Има сигнал за удавен човек от село Полски извор, но до този момент самоличността му не е установена, съобщиха от Община Камено. Тежко е положението и в село Черни връх, където ниските райони също са наводнени.
На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина Амфибия. Без електричество са селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, те трудно достигнат до местата на авариите.
В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема. Най-тежка е ситуацията в община Камено, усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор; с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас - Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.
Припомняме, че 19 минути подробно писа - през февруари т.г. се навършиха 5 години от наводнението в с. Бисер, което отне живота на десетина души и разруши невъзстановени до днес къщи. На 6 февруари 2012 г. се скъса стената на язовир Иваново. Вече никой от селото не вярва, че ще има възмездие и че виновните за трагедията ще бъдат наказани, както и че къщите им ще бъдат възстановени, въпреки че там се изляха милиони.
През юни т.г. обявиха и причината за бедствието във варненския квартал Аспарухово на 19 юни 2014 г., при което загинаха 13 души и който до днес не е 100% възстановен. Това са поройните интензивни валежи и незаконното застрояване на западния охранителен канал. Щетите от водната стихия все още са си грижа на пострадалите, въпреки че и за там бяха заделяни милиони левове. Както и за пострадалите от друг вид бедствие преди десет месеца – взрива в Хитрино, който разруши домовете на десетки мирни граждани, а от 60 къщи са готови само 5 при десетки млн. финансиране.
 В тази връзка лидерът на БСП Корнелия Нинова призова: „Проверете как се разпределят парите за бедствия и аварии”.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева