Свързани новини

25.10.2017 10:36

Секстормоз и изнасилвания в Европарламента

Видян 969 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Жени и мъже, работещи в Европейския парламент, са били изнасилвани от свои колеги, а в самата институция съществува "култура на мълчание" по темата.  Жертвите признават, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции, съобщи белгийското издание Politico, цитирано от Фокус.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти бяха направени миналата седмица, както от жени, така и от няколко мъже. Нито едно от твърденията не е било проверено.

В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добре установени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която "не е получавала никакви формални оплаквания".

Въпреки това четири жени, които се представят като парламентарни служителки, разказват, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Politico цитира жена, която разказва, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители. Депутатската асистентка заявява, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

"Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията", добави тя.

Според нея в Европарламента подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Politico съобщава още за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого, работни договори, давани в замяна на секс, тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.

Говорителят на парламента Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети "подходящите мерки", включително и уволнения.

Това е поредният секс скандал, след като холивудският продуцент Харви Уайнстийн беше обвинен от много известни актриси в секстормоз.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?