Свързани новини

19.02.2009 12:56

"Die Presse" подиграва кмета заради дупките и боклука

Видян 1767 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ако стана кмет, за две години ще направя София чист град като като Виена”, обещаваше Бойко Борисов през октомври 2005 г. Ако изключим дупките по улиците и тротоарите, нерешеният огромен проблем с блоклука на София се очертава като драстично неизпълнено обещание от софийския кмет. В тесните и криви улички в центъра на града кофите за боклук преливат.


Докато таксите за смет се увеличават, намаляват шансовете българската столица най-после да се сдобие с модерен завод за преработка на отпадъци. Сега върху генерала, който е един от най-сериозните кандидати да бъде премиер на страната, се стовари още една неприятност. Българската Комисия за защита на конкуренцията обяви концесионния договор с австрийската фирма от Грац „Заубермахер” за неправомерен. Комисията уважи жалбата на българската фирма Титан Чистота София и писка преразглеждане на офертите на трите фирми кандидати „Заубермахер”, Титан Чистота и френската „Реймондис”.


Титан Чистота бил предложил най-изгодната оферта, но тя била пренебрегната заради очевидно неподлежащи на проверка параметри на офертата. Сега се очертава продължителен съдебен спор. И не е ясно кой ще прибира след 1 март боклука на 600 000 жители в засегнатите квартали, сред които са двата най-големи квартала с панелки на българската столица. „Имаме таен план, който ще обявим в средата на седмицата”, уверяват от общината. Кметът Борисов вече обмисля възможността изцяло да се откаже от услугите на частни фирми за чистотата и да се справя само със собствени сили”, пише в своя статия за София авторитетният вестник Ди Пресе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за