Свързани новини

19.02.2009 12:48

84% от българите: София е най-мръсният град

Видян 1666 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София официално бе обявена за най-мръсния град в България. Това стана, след като от понеделник на сайта slava.bg бе проведено гласуване. Всеки имаше право на един вот в класацията.


Столицата спечели убедително с 84% от 2821 души, дали оценката си до вчера в 12 часа на обед.


С 4% сребърният медал става достояние на Бургас. Съвпадението е, че досега градът на Нефтохим се чисти от Титан, който ще спасява сега София.


Фирмата обжалва резултатите от конкурса, който втора година не може да проведе администрацията на Бойко Борисов. За компенсация тази седмица бе обявено, че ще получи възможността за срок от една година да събира сметта на районите Младост и Витоша.


Третата позиция в непочетната класация е за Русе. Следват Пловдив, Варна и Плевен.


Из столицата вече се появиха е трениращите камиони на Чистота Искър. Фирмата, която в понеделник обяви, че няма капацитет да събира боклука на Люлин, Овча купел и Обеля, все пак ще трябва да го стори по волята на общината. ЗИЛ-овете й са мил спомен от 80-те години. Те нямат модерното оборудване на новите камиони, използвани от Новера и вероятно почистването ще им отнема много повече време. Не е ясно как ще успяват да минават по няколко пъти и да събират сметта. Нито пък откъде ще вземат 15 000 контейнера, след като Новераси ги вдигне.


Досегашните чистачи, които остават да отговарят за две-трети от милионния град, пък вчера не полагаха особени грижи за отстраняването на навалелия сутринта сняг.


Вместо да се хабят с отместване на бялата покривка по булевардите, те просто ги пръскаха с кален пясък и сол. Сместта е идеална за ускоряването на корозията на колите, умъртвяването на растенията и унищожаването на кожата на обувките на пешеходците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а