Свързани новини

24.10.2017 15:24

Оставиха в ареста фейсбук измамника Спас

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд остави в ареста 33-годишния Спас Василев, обвинен за измами със самолетни билети и др. услуги чрез фалшив профил във Фейсбук


Магистратите разгледаха жалбата на Спас Василев, станал по-известен с фалшивата си самоличност Александър Николов във Фейсбук, срещу наложената му на първа инстанция мярка за неотклонение постоянен арест.


Срещу обвиняемия има над 40 жалби от пострадали хора, като ГДБОП в момента събира повече информация по тези случаи. В момента обаче той е обвинен само за една измама за 10 самолетни билета и 490 лева от 2012 г.


Спас Василев години наред е използвал фалшива самоличност във Фейсбук, открадвайки малкото име от регистрацията на млад французин от Лион, който пише, че работи за Air France, за да обещава по-евтини пътувания и да продава невалидни самолетни билети.


Според съда има достатъчно данни да се предположи, че Василев е заблудил лице, че работи в агенция за самолетни билети с цел да му причини имотна вреда.


Съдебният състав реши, че има опасност Спас Василев да се укрие или да извърши друго престъпление.


Спас Василев беше арестуван на 13 октомври. Миналата седмица прокуратурата обяви, че срещу него са образувани 4 досъдебни производства в София, Дупница, Благоевград и Варна от 2012 г. досега. През ноември 2013 г. е обявен за общодържавно издирване, а през 2016 г. името му е било заложено и в Шенгенската информационна система.


Преди седмица Софийският районен съд го остави в ареста с мотива, че е извършвал престъпната си дейност продължително и с голяма дързост. Тогава адвокатът на Василев заяви, че клиентът му е искал да бъде полезен на хората, но дошъл момент, когато не можел да изпълни думата си и "бедите започнали да следват една след друга".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от