Свързани новини

20.10.2017 14:42

Премиерът: Турция трябва да ни е благодарна за оградата

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мисля, че получих най-много аплодисменти, като поставих въпроса защо воюваме в Близкия изток и какви са последствията от войните там, разказа премиерът пред журналисти, съобщава "Епицентър".


Мисля, че получих най-много аплодисменти (на срещата на върха на Съвета на ЕС), като поставих въпроса защо воюваме в Близкия изток и какви са последствията от войните там. Примерно с една Либия. Колкото и да не бяха държави, които ни харесват, същевременно имаше мир и правила, които те спазват. Това се случи и в Ирак, и в Афганистан, и в Сирия. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след срещата на върха на Съвета на ЕС и специален разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера на Гърция Алексис Ципрас, който се проведе преди минути.


"Турция трябва да ни е благодарна за оградата. На практика, като изградихме препятстващото съоръжение, успяхме да ги убедим, че това ще помогне на българската и турската гранична полиция при огромен натиск да защити границата. Това не е китайската стена или съоръжение, на което да пуснем ток и никой да не може да припари", добави премиерът.


След разговора с Юнкер и Ципрас тях Борисов съобщи, че парите, които получаваме от Европа за спиране на мигрантските потоци, няма да бъдат намалени и остават в същия размер. Разговори е имало по отношение на предприсъедитителните и последващите фондове, които вероятно щели да бъдат намалени с 25% от ЕС, каза Бойко Борисов.


Той още веднъж подчерта, че ЕК е доволна от охраната на външната граница, която се осъществява в България и спирането на потоците от мигранти.


"Имаме три изисквания към подписването на споразуменията с Великобритяния - категорично да се защитят правата на човека, както и на българските граждания, за пътувания, социални осигуровки, пенсиониране. Следващото е да не повлече никакви проблеми към кохезионните и присъединителните фондове. Както и между Ирландия и Северна Ирландия да се намери начин да живеят и работат спокойно българските граждани след Брекзит", заяви Борисов. И подчерта, че присъединителните фондове за Балканите трябва да се увеличат.


"Говорих с Меркел и се надявам това да се приеме скоро. Защото усещам, че Балканите са място, което е много важно за Европа - и като инфраструктура, така и като икономика. Усещам интерес у всички колеги в Европа и съм оптимист", допълни Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на