Свързани новини

20.10.2017 09:30

Кметът на Лондон обсъди с Фандъкова мерките за чист възух

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    На среща с кмета на Лондон г-н Садик Хан уговорихме сътрудничество между София и Лондон в мерките за подобряване на чистотата на въздуха, транспорта и сигурността, съобщи във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.


Кметът на Лондон сподели, че ключът към решаването на предизвикателствата пред столиците е в сътрудничеството между кметовете и възможността да се учим един от друг.


  "Поговорката, която сподели „по-добре е да използваш нещо, което работи, отколкото да измислиш нещо, което не работи“ описва разбирането му за силата на споделянето на опит. Г-н Садик Хан изрази готовност за експертна помощ в различни области.
Той определи като ключов баланса между всички участници в движението - пешеходци, велосипедисти и автомобили, както и повишаването на дела на градския транспорт. Като мярка за подобряване на чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и санкции за автомобили, които замърсяват.



Кметът на Лондон сподели идеята си ул.Оксфорд стрий, която е най-дългата търговска улица в Европа, да стане пешеходна зона. За последната година преминаващите автобуси по улицата са намалели с 60%.
Г-н Хан беше запознат с ускорените темпове на строителство на метро в София", написа още Фандъкова.

В срещата с кмета на Лондон Садик Хан участваха и Николай Стойнев, заместник-председател на Столичния общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление Транспорт и транспортни комуникации, Владимир Данаилов – изпълнителен директор на Sofia Investment Agency и Н.Пр.Посланика на България Константин Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е