Свързани новини

18.10.2017 13:50

Терор! Закон на Цецка кисне всеки българин за „търговия с влияние”

Видян 3383 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Всеки български гражданин, на каквато и да било служба ще може да бъде накиснат за „търговия с влияние” с присъда 5 г. затвор. Това предвиждат промени в Наказателния кодекс, предложени от Министерството на правосъдието. Дали Цецка Цачева не трябва да започне от себе си, защото интересно как, ако не чрез нейното влияние, съпругът й – провинциален гробищен архитект, беше назначен в Ръководство въздушно движение, където средната заплата е 8000 лв. месечно без бонусите, нищо че преди година в предизборната кампания тя излъга, че получавал 1200 лв.?


И сега заемащите важни държавни постове можеха да бъдат съдени за търговия с влияние, но не е всеки гражданин. Цецка предлага „хората, изпълняващи ръководна работа в администрация или работа при обединение на търговци, или друга публична функция” (т.е. всеки българин може да бъде представен като виновник) да бъдат „включени в понятието „длъжностно лице” и да бъдат преследвани за т.нар. корупционни престъпления по Наказателния кодекс с наказание, което се вдига от сегашните 2 до 5 години затвор.


Например, ако сте журналист (именно срещу нас е най-насочен позорният акт) или какъвто и да било служител с „публична функция” – все едно касиерка в хипермаркет или келнер, Топлофикация Ви дължи пари по сметка, Вие запитате защо върху тях тя не дължи лихви, а Вие, в случай, че й дължите подлежите на преследване, и споменете в записвания разговор с оператор, че ще разкажете за тази неправда в медия, ще бъдете съдени за „търговия с влияние”. Ще Ви се полага същото наказание като на министър, хванат с корупция за милиони. Затвор!


В същото време, Цецка, която тези дни блесна с фразата, че не всяка корупция е подкуп, е легализирала това и в предложенията си за закон. Какво предвижда – ако Вие сте министър, обещали са Ви или са Ви дали подкуп, но Вие сте съобщили за това (не са казва на кого), на Вас Ви се разминава затворът и плащате глоба от 500 лв.


 Според поговорката: „За кокошка няма прошка, а за милиони няма закони” в още по-лошия вариант: „За кокошка няма прошка, а за милиони ги пазят закони”


Въпросът е защо търпим?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви