Свързани новини

18.10.2017 09:31

Каракачанов след КСНС: Парламентът да вземе правилното решение

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма как при положение, че има два законопроекта в Народното събрание, които ще се борят за гласовете, аз да се съглася да приема нещо, което всъщност задължава 11-те депутати от ВМРО или общо 27 от Обединените патриоти да гласуват в една посока. След като има две тези, нека оставим парламента да вземе правилното решение". Това каза в предаването "Денят започва" по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод проведения вчера при президента КСНС.


"Какво означава да направим нов орган? Досегашните не работят? Смятам, че цялата тази тема се преекспонира да се покаже колко сме загрижени. Проблемът може да се реши по сега действащото законодателство. Въпрос на желание и много други неща, които започват още от училище - да обучиш младите кое е почтено, безотговорност, кое е законно и кое не. Има съгласие по такъв закон, споровете са дали да се създава нов разследващ орган, а другият кой да назначава този нов орган", каза Красимир Каракачанов.


Той бе категоричен, че България не трябва да прави компромис с купуването на нови изтребители. По думите му досегашните МИГ-29 трябва да се поддържат с директни преговори с фирмата производител без посредници, а ремонтът да се извършва тук.


Относно увеличението на бюджета Кракачанов изрази благодарност за разбирането.


"Смятам да разпределя парите по най-справедлив начин. Ако службата е по-рискова, по-голяма сума, ако службата е лека и скатана, по-малко", каза министърът на отбраната.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци