Свързани новини

16.10.2017 13:03

Арестуваха корумпирани полицаи в София

Видян 1032 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама полицейски служители от софийското седмо районно управление за разпространение на наркотици и получаване на подкупи. Те бяха задържани в неделя вечерта при специализирана операция на Дирекция Вътрешна сигурност на МВР. До задържането им двамата работели в районното управление по линия на противодействие на разпространението на наркотици. Служители на Вътрешна сигурност обаче започнали да ги следят от юли по данни, че самите те разпространяват наркотици.


В неделя полицаите са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000 лева, предварително белязани от разследващите. Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на дилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район.


Едновременно с това служителите на Седмо РПУ събирали от всеки дилър по 2000 лева „такса спокойствие“ месечно. Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще бъдат задържани и че срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.


При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест става дума за амфетамини.


Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност. Комуникирали с подопечните дилъри единствено чрез интернет приложения и  телефони, използвани само за връзка между тях.


С постановление на прокурор на двамата е наложено задържане до 72 часа. Очаква се днес в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение Задържане под стража за всеки от тях



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма