Свързани новини

14.10.2017 09:10

Първанов: Законът за КСНС е неработещ, формален

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Самият закон за КСНС трябва да се преработи основно, той е неработещ, формален", каза в предаването Тази събота по бТВ Георги Първанов – президент на Р България в периода 2002-2012 г.


"Спомняте ли си 4 февруари 1997 г.? Някой питал ли се е дали имаше кворум тогава? Разбира се, че нямаше. Жан Виденов изтегли министрите, защото те бяха и в оставка. Избегнахме гражданската война, без да се питаме има ли кворум или не. Опитвах се да създам по-работещ Съвет, независимо от законовите празноти. Предварително прочитахме докладите и ги размножавахме. Съгласувахме обща позиция предварително. Имахме категоричните уверения, че ключовите фигури ще присъстват“, коментира Първанов.


 По думите му има пропуски в организацията, но и поведението на участниците в Съвета е неразбираемо. „Това е като хан – един влиза, друг излиза, трети не идва. Старал съм да работя добре и със Сергей Станишев, и със Симеон Сакскобургготски, и с Бойко Борисов. С премиера Сакскобургготски имахме блестящи отношения и го правехме и тук в България, и навън. С Борисов в повечето време сме имали добри работни отношения. Имаше периоди на напрежение, и импийчмънт, почти не се стигна до гласуването, но дебатът за ролята на президентската институция се състоя“, допълни той.


  Според него президентът не би трябвало да влиза в дебат с всички. „Не може да води дебат на всички фронтове. Когато дебатът се води, то трябва да се води по политики. Разменените реплики нагнетяват допълнително напрежението“, посочи Първанов.


  По думите му е очевидно, че има много тежко напрежение между институциите.


 „Прави ми впечатление как настойчиво парламентарното мнозинство прокарва закон за отбраната с идеи, които меко казано са спорни. Впечатлих се от начина, по който президентът Радев върна номинацията за шеф на ВАС за допълнителна легитимация. Аз за 10 години не съм го правил нито веднъж, но и да се прави, трябва да е с много по-сериозни мотиви, които не видях“, каза още Георги Първанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви