10.10.2017 09:40

Родителите на нарязания Кристин взели 24 000 лв. кръвнина

Видян 2820 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

3 години, след като уби и наряза на парчета съученика си Кристин, перничанинът Кристиян Петров живее на свобода, а почернените родители изнасят панихиди.


„В събота изнасяхме 13 години откакто детето ни го няма. И времето плачeше с нас. Когато отидохме на гроба не валеше. Запалихме свещите, те догоряха и от небето западаха едри капки“, разказа през сълзи Емилия Андонова - майката на 17-годишния Кристин Иванов.


Бруталното престъпление, което потресе България, бе извършено на 10 октомври 2004 г. Около 19 часа на вратата на Емилия и Емил Андонови в Перник се звъни. 17-годишният Кристиян търси сина им Кристин. Двете момчета учат в Техническата гимназия “Юрий Гагарин”, но не са приятели и нямат обща компания. Въпреки това Кристин и Кристиян отиват да играят карти в апартамента на бабата на Кристиян -  Росица Русимова в блок 64 на улица "Благой Гебрев" в Перник. Жилището е празно, защото бабата работи в Гърция.


Кристин обаче не се прибира. Притеснените му родители и брат му Илиян обикалят града да го търсят. Не го намират и подават сигнал в полицията.


На следващия ден в МВР е получен сигнал за стрелба в жилището на Русимова. Когато криминалистите отиват в апартамента, фризерът работи, а в него откриват подредени найлонови пликове с вътрешните органи на Кристин и месо от бедрата му. В контейнер за смет са намерени друга част от органите. Тялото е рязано с брадва и нож. Убиецът Кристиян води полицията на мястото, където е заровил ръцете, краката, торса и главата на Кристин - в гората над стадион "Металург" в града.


Патолозите са категорични - убитото момче е починало в страшни мъки от кръвозагуба. Извършителят е нанесъл два удара по главата на жертвата си с брадва, но не те са били смъртоносни, а прерязването на гърлото и сънната артерия, които предизвикали белодробна емболия.


След това Кристиян хладнокръвно нарязал тялото на съученика си. Краката на Кристин били отсечени до коленете, а бедрата му са обезкостени, отсечени са и главата и ръцете. Уморен от зловещото деяние убиецът подредил вътрешните органи във фризера, а след това се прибрал вкъщи, легнал си и заспал. Умората попречила на станалия известен като Касапина да почисти всички улики от извършеното убийство.


На 2 февруари 2006 г. Пернишкият окръжен съд осъди Кристиян Петров на 11 г. затвор. По закон максималното наказание, предвидено от закона за убийство, извършено от непълнолетен, е 12 години. Присъдата бе обжалвана, но първо Апелативният съд, а по-късно и Върховният касационен съд потвърдиха наказанието.


Съдът реши още Петров да плати кръвнина в размер на 200 000 лв. на родителите на убитото момче. Кристиян е въдворен в затвора, но по-късно за добро поведение е преместен в общежитието в дупнишкото село Самораново. През декември 2014 г., отново заради добро поведение, убиецът е освободен предсрочно. През последните месеци от престоя си в Самораново Кристиян е бил пазач на един от контролно-пропускателните пунктове.


Още с излизането си от затвора Касапина си извадил задграничен паспорт и според перничани вече не живее в града, съобщиха специално за Дир.бг от пернишкия сайт "Мироглед".


Майка му Соня и баща му Костадин пък са разведени. Бракът им се разпаднал две години след кошмарното престъпление, извършено от сина им. Сега Соня има ново семейство и малка дъщеря, която е наречена с библейското име Мария-Магдалена. Тя е родена на 2 юли 2010 г. В момента майката се занимава с частен бизнес. Тя държи бутик в пернишкия квартал „Димова махала“. Заради кръвнината от 200 000 лв., присъдена на родителите на Кристин, пък бе описан апартаментът на Соня и Костадин. От продажбата му те са платили на Емил и Емилия Андонови едва 24 000 лв.


„Никакви пари няма да върнат детето ми. Другите си живеят и не им пука, защото тяхното дете е живо. Знам, че Господ вижда всичко и се надявам да има възмездие“, споделя Емилия Андонова.


Кошмарът, който преживяха почернените родители, пък сериозно разклатил здравето им. Лъч светлина в живота им внася само внучето от другия им син.  


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и