Свързани новини

09.10.2017 15:38

Далавери за стотици хиляди лв. в КФН?

Видян 3292 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Далавери за стотици хиляди лева, някои в конфликт на интереси, а други – направо в конфликт със закона в Комисията за финансов надзор, алармират осведомени източници пред 19 минути. Верен на професионалните правила, вестникът се обърна още миналия понеделник за коментар към държавната институция с 2 конкретни въпроса. След седмица чакане получихме отговор: „Нямаме коментар засега”.



Въпросите бяха:
Вярно ли е, че въпреки наличието на течащ договор, сградата на КФН ще бъде наета по нов договор, надвишаващ с 400 000 лв. годишно стария, който бе определен в медиите като рекорден и скандален, и вярно ли е, че отдаващата фирма е свързана чрез определени лица с дружеството I&G – застрахователен брокер, което поставя КФН в конфликт на интереси, тъй като то е подконтролно на Комисията?
Вярно ли е, че всяко тримесечие управляващите КФН си разпределят бонуси в размер до 10 000 лв. на човек, независимо, че за пободна практика бившата шефка на Агенцията по вписванията бе уволнена, а после и осъдена, тъй като съдът счете това за незаконно?
Повтаряме отговора: „Нямаме коментар”. Което журналистите превеждаме като: „Не отрече, но и не потвърди”.
Интересно е, че от I&G също не отговориха на поставените въпроси.
Напомняме, че шефката на КФН възмутено се обърна към медиите, за да им се накара защо пишат, че ползва 3, когато тя ползвала само 2 служебни коли – Мерцедес CLS и Хюндай.
Напомняме също, че голяма част от бюджета на КФН се осигурява от българските данъкоплатци, така че общественият интерес диктува да бъде дадена яснота по възможни злоупотреби с публичния ресурс, а другата част от парите на институцията идват за сметка на бизнеса.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог