Свързани новини

05.10.2017 09:47

Каракачанов: Голямата част от пенсионерите не искат 300 лв. пенсия

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обещахме 300 лв., но се оказва, че голямата част от пенсионерите не искат да имат 300 лв. пенсия, защото ако погледнем реално, за ПП Обединени патриоти на изборите са гласували 32 хил. пенсионери – това е само 9-10% от хората, гласували за нас. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването Тази сутрин по бТВ.


По думите му ако от 2,2 млн. пенсионери в България, половината бяха подкрепили коалицията на патриотите на последните избори, те щяха да направят самостоятелно правителство и пенсиите вече щяха да бъдат 300 лв. „Не сме се отказали от това обещание, както се опитва да спекулира БСП, и ще го постигнем. Когато ние предлагахме 300 лв. пенсия и това не мина с 4 гласа в миналото Народно събрание, половината от депутатите на БСП тогава много услужливо напуснаха залата, за да не мине това решение. Същото беше и с наборната военна служба, същото беше и с бюджета за отбрана. Ние смятаме, че пенсионерите в България, които са почти 30% от населението, са хора, които 27 години са били пренебрегвани и техните доходи трябва да се вдигат“, каза още министър Каракачанов.


Той коментира и темата за инвалидните пенсии, като уточни, че има 1 млн. такива в България. „Но от този 1 млн. съществуват и тотални безобразия – има цели села, които се правят на инвалиди, предимно с мургав цвят на кожата. В същото време истинските инвалиди – хората, които заслужават да получават инвалидна пенсия, не са повече от 200 хил. Става въпрос за една сума от около 600-700 млн. лева, която се краде. Спестените пари от фалшиви инвалидни пенсии ще бъдат пренасочвани – това е системата“, обясни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог