Свързани новини

04.10.2017 16:05

Шефът на ВСС – фалшификатор?

Видян 2363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Избраният във вторник за представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев се оказа фалшификатор, съобщава Фрогнюз. При предишното си участие във ВСС името на Магдалинчев бе свързано с огромния скандал с вече бившия председател на Висшия конституционен  съд (ВКС) Иван Григоров, при който Магдалинчев е фалшифицирал протокол на ВСС. Припомняме, че Боян Магдалинчев бе избран за член на ВСС от парламентарната квота по предложение на  ГЕРБ.


Помнят се и неговите действия като зам.-председател на ВАС да изолира определени магистрати, за да не могат да влязат в състава, който ще гледа делото на следователя Петьо Петров - Еврото.  Тогава той прескочи заповедта на Колев, според която, след като с компютър бъде определен съдията докладчик, другите членове на състава се определят по старшинство. В този случай Магдалинчев е пренаредил съдии, за да включи удобни според него, за да се получи целеното решение по делото.


"Съдия Боян Магдалинчев беше основно действащо лице в порочния модел на администриране на Върховния административен съд, породил множество скандали и съмнения за манипулиране на дела", пише сайтът.


Името му се свързва и с други скандали около случайното разпределение на делата.


Известни са негови нарушения като магистрат в съда при сформиране и на други 5-членни състави. За негови нарушения като ръководител в съда при сформиране на 5-членни състави, които са последна инстанция по актовете на властта, е свидетелствала съдия Диана Добрева от ВАС.  Едно от тези дела е Юлен за Националния парк Пирин.


Любопитен е фактът, че дъщерята на новото лице на ВСС Виолета Магдалинчева бе председател на съдебния състав, който гледа делото срещу Наглите.


Снимка: Ладислав Цветков, бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и