Свързани новини

03.10.2017 13:31

Няма да затварят Стамболийски, Позитано и Алабин заради пешеходната зона

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да бъдат затваряни възловите за центъра на София пътни артерии бул. Стамболийски, улиците Позитано и Алабин заради предстоящата да се открие пешеходна зона на бул. Витоша между тях. Те ще я пресичат, независимо дали там, както и в останалите части от основната търговска улица на столицата, ще бъдат положени плочки, вместо асфалта. Това изясни пред 19 минути кметът на София Йорданка Фандъкова.


Експерименталното въвеждане на пешеходната зона се прави заради сигурността на европредседателството. Проектът обаче ще прелее във времето, тъй като предстои международен конкурс за превръщането на района около площад Света Неделя в свободна от автомобили локация за разходка.


Такива планове има още от времето на прословутия бивш главен архитект Диков. Той предвиждаше даже запушването на бул. Стамболийски и пренасяне на целия му трафик от западната към източната част на София по бул. Тодор Александров.


 Тази артерия обаче е възтясна, заради импровизираната велоалея и неясно защо находящата се до нея, откъм пътните платна, зона за паркиране. Те на практика водят до изплозваемостта само на платно и половина и образуването на огромни задръствания целодневно в този участък.


По тази причина удвояването на трафика, което би предизвикало затваряне и на бул. Стамболийски изглежда най-меко казано неразумно решение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог