Свързани новини

01.10.2017 21:10

337 жертви на испанската полиция за свободата на Каталуня

Видян 1954 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

337 каталунци бяха пребити от испанската полиция заради гражданското си право да гласуват на референдума за независимост, по данни на авторитетния британски вестник Гардиън. Невижданото от времената на фашисткия режим на Франко, който взе хиляди жертви именно в Барселона, полицейско насилие беше осъдено от политически лидери от цяла Европа – от шефа на британските лейбъристи Корбин до водача на Подемос Пабло Иглесиас. Сред жертвите бяха и хора от третата възраст, които са живи свидетели на издевателствата от гражданската война, когато със същия устрем „за демокрация” Мадрид смачка Барселона. „Испанското правителство трябва да спре с насилието веднага”, апелира Корбин.


Напомняме, че автономията има право на собствени закони, по един от които се и провежда референдумът. Според регламента на допитването до народа, колкото и каталунци да отидат до урните, мнозинството отговори побеждават.


Прави впечатление, че най-активни са иначе аполитичните в цяла Европа млади хора, което означава, че каквито и да бъдат резултатите, независимо дали ще бъдат признти или няма, Каталуня ще отива все по-далече от Испания – път назад няма!


19’ не е горд със сбъдването на анализите си, написани предварително,  нито с факта, че корумпираното правителство на Рахой – сам премиерът му третомандатник беше изправен пред съдебен състав и бе подложен на разпит заради нерегламентирани връзки с бизнесмени, издевателства над народ, който смята за част от своята нация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични