Свързани новини

26.09.2017 17:16

Баварците се цепят от Меркел в Бундестага?

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Баварската партия ХСС, която от 1949 г. неизменно е в една парламентарна група с ХДС на канцлера Меркел, най-вероятно ще има за първи път отделна фракция в немския парламент, обяви лидерът й Хорст Лоренц Зеехофер.


На практика това означава разграничаване и вратичка за излизане от 68-годишната коалиция, ако миноритарният партньор на християндемократите пожелае да я напусне. Напомняме многократните критики на Зеехофер към ХДС заради мигрантската политика, която доведе не само на Германия – при това главно на Бавария, но и на цяла Европа небивал поток мигранти, след покана, отправена лично от Меркел да идват и да се настаняват в ЕС. Въпреки че бе преминала на друга риторика, накрая на кампанията Мути отново се върна към старата си теза и медиите в цял свят я цитираха да казва, че поканата не е била грешка. В резултат резултатът на коалицията й падна от 37-38 на под 33%, а Алтернатива за Германия скочи от 9 на близо 14 на сто. Важно е да се отбележи, че от общата загуба на проценти ХДС има над 5 пъти по-голямо отстъпление от ХСС, а няма петорно повече избиратели.


Не е случайно, че канцлерът веднага след изборите заяви, че няма да оглави правителство на малцинството. Защото, ако няма решителната опора на баварците, дори с група Ямайка със зелените и свободните демократи, тя ще има несигурна подкрепа. Отделени в своя си група, баварците по всяко време биха могли да се оттеглят. Меркел играе на чист вариант – нови избори или опит за ново въвличане на червените в управлението, което те обявиха, че не желаят. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак