Свързани новини

26.09.2017 12:21

Фандъкова: Инвестират се сериозни средства в много големи ремонти

Видян 999 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В началото на следващата седмица ще обявя договорите, които ще прекратя за неизпълнение на текущи ремонти. Това каза през журналисти кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, след като взе участие в Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“, предаде Фокус.

„Контролът, който осъществяваме е ежедневен. В София се инвестират сериозни средства в много големи ремонти. Примерите за лоша работа или забавяне са изключително малко. 10 са огромните обекта. Имаме добри строители, но като във всяка професия имаме и нетолкова добри примери. Моята отговорност е да следя и да не допускаме да плащаме за некчествена работа. Примерът от бул. „Шипченски проход“ е ясен – изцяло връщане за преработка на участъците. Договорът, който е сключен с фирмата за бул. „Шипченски проход“ включва много по-голям участък. Тази година ние реализираме само първия етап“, коментира Фандъкова.

 По думите й той е на стойност около 2,5 млн. лв., а не 8 млн. лв., както е писало в някои медии.


„Това да не приемеш работа за над половин милион мисля, че е доста сериозна санкция. Не мога да си представя, че може строители да работят и да ги върнеш 6 пъти за един тротоар. Има неизпълнения на текущи ремонти от страна на някои фирми. В момента правим анализ и разглеждаме много внимателно. Не очаквайте от мен да назова договорите, които подготвям за прекратяване, защото искам да сме изрядни“, допълни тя. По думите й до края на седмицата ще има резултата и в началото на следващата ще обяви договорите, които ще прекрати. „Това ще са всички, които ще бъде необходимо да се прекратяват. Няма да са много, но няма и да са малко“, увери кметът на София.



„На бул. „Прага“ единствено ме ядосаха, че хората минават през прахоляка. Имат още срок, но все пак трябва да имат и отговорността, че могат и трябва да работят по-бързо и по-интензивно, не с двама души, а с няколко екипа“, допълни Фандъкова. Тя уточни, че за „Граф Игнатиев“ се провежда обществена поръчка за избор на изпълнител и веднага щом като има избран такъв, ще направят графика по изпълнението на проекта.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате