Свързани новини

25.09.2017 14:29

Фалстарт на делото за Царските конюшни

Видян 1796 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев, подсъдим заради скандалната сделка за така наречените Царски конюшни не тръгна в Софийския градски съд.


Причината за отлагането е, че настоящият областен управител не е бил редовно призован и поради това областната управа не е имала възможност да предяви граждански иск срещу подсъдимия.


Според държавното обвинение Пенев е сключил неизгодна сделка за Царските конюшни, с което е ощетил областната управа с повече от 10 милиона  лева.


Царските конюшни се намират на булевардите Васил Левски и Княз Александър Дондуков в София. Кръстовището е на около 50 метра от паметника на Васил Левски в самия център на града. Комплексът е използван за гараж от царското семейство и преди години е бил паметник на културата, но е отпаднал от списъка.


Както 19’писа скандалът с продажбата на 7,5дка в центъра на София се разрази през септември 2016 г., когато се появиха документи за продажбата на безценица на Царските конюшни на частната фирма Евротрансбилд (чийто управител е Янко Иванов- бивш председател на управителния съвет на КТБ)  със заповедите именно на Пенев. Експертиза на прокуратурата показа, че продажбата е била осъществена за 658 870 лв. при пазарна цена на имота 10 989 000 лв. Според обвинението заповедите на бившия областен управител са нищожни, тъй като сделката е трябвало да се извърши на база пазарна оценка, направена от независим оценител, както и заради това, че съсобствеността не е безспорна.


Второ обвинение на Веселин Пенев е за безстопанственост.  Делото бе отложено за 13 декември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп