Свързани новини

25.09.2017 10:47

Синдикати в МВР обвиниха Борисов и вътрешния министър в "груби манипулации"

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Премиерът Бойко Борисов, заедно с ръководството на МВР в лицето на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и неговия заместник Красимир Ципов, манипулират грубо общественото мнение в последните дни. Това е станало чрез неверни твърдения, смятат от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).
От федерацията първо коментират броя на проведените заседания на Съвета за социално партньорство в МВР, на които в последните месеци бяха обсъждани исканията на служителите за увеличение на заплащането. От различните изказвания от страна на правителството станало ясно, че те са 7, докато те всъщност са 4, което можело да се провери и на сайта на МВР.
СФСМВР се натъкнали и на манипулации по отношение на отпуснатите пари за униформи, които в последните пет години полицаите купували със собствени средства. "Министър-председателят обяви, че сумите за униформено облекло са в размер на 30 млн. лева, а зам.-министър Ципов каза, че те са 17.5 млн. лева. Очевидната разлика в тези цифри доказва и тяхната некоректност", се казва в прессъобщение на федерацията.
Оттам подчертават също, че обявеното от Красимир Ципов увеличение на базата за специфични служебни дейности в МВР от 40 до 70 лева е постигнато при служебното правителство от тогавашния вътрешен министър Пламен Узунов. "Това увеличение беше разпоредено в негова заповед и по никакъв начин не може да се припише като жест на добра воля на сегашния кабинет", се посочва в съобщението.


 
 Обявяването на увеличен размер на трудовите възнаграждения като резултат от преговорния процес с настоящия кабинет е откровена лъжа, според синдикатите. Изявлението на зам.-министър Ципов, отнасящо се за полученото увеличение от работещите в системата е механичен сбор на две увеличения на суми за допълнителни възнаграждения в МВР, които са дадени в абсолютни стойности. Истината е, че полицаите, пожарникарите и лицата, работещи по трудови правоотношения получават процент от обявените за максимални суми и в най-масовия случай те са до 30 лева.
За СФСМВР също така е необясним и фактът, че тези внушения се правят от зам.-министър, пряко участвал и отговарял за реализираната в края на 2016 г. реформа, довела до сериозни усложнения в работата на МВР и дисбаланс в заплащането", се посочва още в съобщението, с което се визира т.нар. реформа- Бъчварова, която беше изцяло отменена в последствие.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева