Свързани новини

22.09.2017 09:06

Тръмп: Ердоган „получава много високи оценки“

Видян 1709 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Американският президент Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган „получава много високи оценки“, пише американското издание на Politico. 

 

„Голяма чест и привилегия е – защото той ми е приятел – да представя президентът на Турция Ердоган“, заяви пред репортери Тръмп, като добави, че „той управлява много сложна част от света. Той се е захванал много, много здраво и за да бъда честен, получава много високи оценки“. 

 

Изявлението е направено преди срещата между двамата в четвъртък, предаде Фокус. 

 

 Часове след срещата започнаха сблъсъци между протестиращи и присъстващи в балната зала на хотел в Ню Йорк, където Ердоган е изнасял реч, пише The Hill.


 Мъж се е изправил и е започнал да крещи на английски език: „Ти си терорист! Разкарай ми се от държавата“. В публикувани видеоматериали се показва това, което полицията в Ню Йорк потвърждава, че са протестиращи и контрапротестиращи,, разменящи си удари из залата. 


Силите за сигурност насила са изгонили поне един човек, нападнал протестиращите. Полицията съобщава, че петима демонстранти са „били задържани за кратко“ по време на инцидента, макар и да не са извършвани арести. Няма ранени. 


Говорител на хотела съобщи, че „съвсем малко“ от близо 2000-те присъстващи са били ескортирани навън. Полицията сочи, че сбиването няма общо с личната охрана на президента, която в предишни случаи е нападала хора, протестиращи срещу Ердоган. 


По време на предишното посещение на Ердоган в САЩ, провело се през май, неговата лична охрана нападна мирни протестиращи пред резиденцията на турския посланик във Вашингтон, като девет души завършиха в болница. 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева