Свързани новини

22.09.2017 08:39

Северна Корея обмисля водородна бомба в Тихия океан

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан в отговор на заплахите на американския президент Доналд Тръмп да разруши напълно страната. Това е заявил севернокорейският външен министър Йон-хо в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН, предаде БНР.


Изказването на севрнокорейския първи дипломат дойде малко след като лидерът Ким Чен-ун предупреди, че Тръмп ще плати висока цена за заплахите, които отправи срещу Пхенян в речта си на Общото събрание на ООН във вторник. Ким каза още, че обмисля възможен отговор срещу Америка, като предупреди, че това ще бъде "най-висшата степен на твърдолинейна, контрамярка срещу САЩ в историята". 


"Доналд Тръмп е умопобъркан и го предупредих, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея. Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той е мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня", се казва в специално изявление на Ким Чен Ун.


Същевременно американските санкции, целящи да убедят режима в Северна Корея да прекрати своята ядрена и ракетна програма, се затягат. Някои от тях предвиждат банки, които правят бизнес с Пхенян, да нямат право да работят в САЩ. Вашингтон въвежда и 180-дневна забрана за влизане в страната на самолети и кораби, пребивавали в Северна Корея. Президентът на Тръмп обяви, че е подписал указ, който разширява възможностите на властите да налагат санкции на чуждестранни физически и юридически лица, поддържащи отношения със Северна Корея.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови