Свързани новини

21.09.2017 09:34

Радев: Ще уважа мнението на премиера

Видян 1152 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Ню Йорк, където е на срещата на ООН, президентът Румен Радев отговори на призива на премиера Бойко Борисов да си говорят лично за самолетите, а не през медиите, пише "Епицентър". Държавният глава заяви пред медиите следното: "Аз ще уважа мнението на премиера Борисов. Наистина не върви от океана, от толкова далече да раздавам оценки и да правя предложения. Съобразявам се с това предложение, но също така мисля, че не е редно, когато лично ме замесват в едно такова развитие на ситуацията, да се прави всичко, когато не съм в България".


Острият тон между Радев и Борисов се появи във връзка с Грипените. Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров извади документи, които според него уличават президента в лобизъм, припомня "Епицентър".


От Ню Йорк Румен Радев заяви, че премиерът е подведен от своите съветници по въпроса за избора на боен изтребител за армията. Той определи избора на "Грипен" като напълно прозрачна процедура и отрече да е давал становище за този тип самолет.


Радев посъветва министър-председателя да не мени мнението си непрекъснато, а съветниците му да четат и да не го заблуждават с глупави становища. Президентът се обърна директно към Борисов: "Мога да помоля министър-председателя да си организира добре всички съветници, които работят за него, и своята парламентарна група да четат. Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има още сто такива, да излизаш и да казваш най-странни и нелепи твърдения. Нека тези хора да четат и да не го заблуждават с глупави становища", заяви държавният глава от Ню Йорк.


От София Борисов отговори на Радев: "Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети. Аз изразявам уважение към всички и си носим отговорностите. Когато си дойде президентът, ще седнем и ще говорим".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог