Свързани новини

20.09.2017 10:44

Двама от задържаната банда – вече с обвинение

Видян 1080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама от задържаните при полицейската акция в събота срещу неделя на магистрала „Тракия“ до София са обвинени в подбудителство и извършване на убийство, а всички задържани – и за участие в организирана престъпна група и контрабанда.


Това съобщи в предаването „Тази сутрин“ по bTV Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров.


Групата се е занимавала с трафик на наркотици, на цигари и пр. и е извършила убийство, откъдето започва разплитането на случая.


Голямата група, която вече се съди от Специализирания наказателен съд за контрабандата на около 15 тона хашиш, е част от новоустаноевната група. Според анализа на доказателствата към онзи момент, когато е разкрита първата група за контрабанда на хашиша, задържаните през уикенда лица са били част от нея, но не е имало доказателства срещу тях. Затова са останали извън полезрението на наказателното производство и са продължили да извършват престъпления. Те са приобщили нови лица и са осъществили убийството на свой съучастник (таксиметровия шофьор Борислав Петров), за да намалят доказателствата, които прокуратурата е представила на съда за осъждането на всички 10 обвиняеми и вече подсъдими лица“, каза Арнаудова.


Борислав петров е направил пълни самопризнания по време на досъдебното производство, разкривайки собствената си престъпна дейност и тази на останалите членове на групата, и е имал намерение да направи същите признания пред Специализирания наказателен съд. Затова е бил убит, каза Арнаудова.


Всички петима задържани лица са обвинени за участие в организирана престъпна група и контрабанда, а двама – и за подбудителство и извършване на убийство.


Всички те са известни и на полицията, и прокуратурата и имат криминални регистрации, основно за престъпления против собствеността, за хулигански действия, причиняване на телесни повреди. Четирима вече са осъждани, като са им били наложени наказания, които са били изтърпени, пробации или условни присъди, изпитателния срок за които е изтекъл.


На всички задържани са наложени най-тежките мерки за неотклонение – „задържане под стража“. Надяваме се този арест да продължи максимално дълго време. Прокурорите ще се постараят максимално бързо да внесат делата в съда и да предадат лицата на съд. Ще настояваме те да получат най-тежки наказания, каза още Арнаудова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв