Свързани новини

19.09.2017 16:07

Разбитата банда убила таксиметров шофьор

Видян 2930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В началото на годината, на 17 февруари, беше убит таксиметров шофьор в софийския квартал Надежда. В резултат на това разследване се стигна до арестуването на няколко души. На две от лицата са повдигнати обвинения. До този резултат стигнахме благодарение работата на прокуратура и всички отдели на МВР", каза на специална пресконференция Емилия Русинова, административен ръководител на Софийската градска прокуратура. Тя даде подробности за проведената през миналия уикенд мащабна акция на полицията,прокуратурата и агенция Митници, при която беше разбита организирана престъпна група.


Групата е била много добре организирана и убийството на таксиметровия шофьор го показва. Тези хора не са се страхували да използват и репресивни мерки спрямо членове на групата. Този човек е бил част от групата и е замесен в трафика на огромно количество хашиш, най-голямото задържано в България - 14,5 тона. Таксиметровият шофьор не е бил обвиняем по делото за хашиша в спецсъда. Явно сегашният ръководител на групата се е изплашил, че този човек може да проговори и са прибегнели до неговото убийство. Шофьорът е бил слабо звено. Единият от задържаните е физическият извършител на убийството, другият е ръководителят", сподели главният секретар на МВР Младен Маринов


"Тези хора са се занимавали и с контрабанда на цигари. Там също може да говорим за задържането на огромно количество цигари без бандерол", каза още той.


"Задържахме и четирима извършители на въоръжен грабеж в София", продължи Русинова. Обирът е бил извършен в понеделник сутринта в квартал Илиянци. Четиримата са нападнали мъж и са му отнели пари и ценности. Един от арестуваните е  Иван Ценков- Турчина, който е добре познат на полицията. Това е четвърти негов арест само от началото на годината. През януари той бе заловен след три кражби в столицата, заедно с Иво Иванов- Пирона и Павел Илиев-Пачата. Тогава съдът ги пусна, а само няколко дни по-късно Турчина беше арестуван за обир в Елин Пелин. Той бе задържан до началото на август. В средата на същия месец отново е задържан след опит да задигне 60 хиляди лева в квартал Младост. Впоследствие Ценков отново е пуснат от ареста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.