Свързани новини

19.09.2017 13:49

Върнахме на Ердоган журналист, набеден за терорист

Видян 1996 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От началото на годината до края на август 12 граждани на Турция са поискали закрила в България. Девет от тях са получили отказ за бежански или хуманитарен статут, останалите трима очевидно са избягали от страната, защото производствата им са прекратени, пише в свое разследване Сега.


Истината е, че нашите власти с охота съдействат за връщането на бягащите от Турция граждани, където самовластникът Ердоган се разправя с тях по своя воля и решение. Управляващите, които отказват защита и помощ на нуждаещите се репресирани в южната ни съседка, газят с кални ботуши решенията и законите на ЕС, които проповядват защита на човешките права. Да сте чули Германия или примерно Гърция да правят такива услуги на Ердоган?!


Според справка от Агенцията за бежанците за предоставен бежански и хуманитарен статут не фигурира нито един турчин.


В аналите на САС обаче изданието намира показателен нагледен пример - делото на Джихан Седефоглу. „Той е поискал статут у нас с аргумент, че се страхува от преследване в родината си, където е осъден да влезе в затвора като пропагандатор на "терористична организация" - Турската работническа партия, заради 2 статии в местна медия. Потърсил спасение у нас, за да не влезе в килията, където трябвало да изтърпи над 2 г. затвор”, пише вестникът. Мъжът е заловен на Дунав мост и в ареста е подал молба за бежански статут. Въпреки това е осъден на 1 г. затвор условно и у нас.


Седефоглу е заявил пред административния съд в София, че се страхува. Като причина за напускането на Турция той е посочил, че е бил осъден за това, че е изразявал писмено мислите си в пресата.


Нашите чиновници от агенцията обаче са отхвърлили доводите на Седефоглу, че процесът срещу него в Турция е бил несправедлив. Според Агенцията за бежанците, Турция е правова държава и не се третира по друг начин от световната общност, а подсъдимият е имал всички права да се защити. Съдът приема тези аргументи.


Е, явно само в България смятат Турция за държава, в която инакомислещите не се преследват. Неслучайно при посещението на премиера Бойко Борисов в Истанбул Ердоган нарече страната ни "истински приятел на Турция".


Припомняме, че в момента 171 журналисти от южната ни съседка са хвърлени в затворите там.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и