Свързани новини

19.09.2017 13:20

Продава ли се ЧЕЗ?

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Преговорите с кандидати за активите на ЧЕЗ в България продължават”, заявиха пред 19 минути от тукашното подразделение на компанията, цитирайки централата в Прага. Коментарът идва, след като по-рано енергийният министър Теменужка Петкова съобщи: "Това, което аз знам, е че тази процедура е спряна - дали временно, дали постоянно, но независимо от това какво ще реши чешката държава, определеният за купувач ще трябва да бъде проверен и от нашия регулатор. Не бива да забравяме, че енергийната сигурност е част от нашата национална сигурност", допълни министърът. На практика пуснатият от нея слух беше опроверган от ЧЕЗ.


 Няколко български олигарси чрез различни фирми и консорциуми се бореха за електроразпределителното дружество на Западна България. Сред тях като играч с най-големи шансове се сочеше Николай Вълканов, а според в. 24 часа най-високата оферта била подадена от група, свързвана с друг олигарх и също смятан за близък до ДПС - Христо Ковачки. „Според неофициалната информация пък останалите четирима кандидати били Приста ойл, собственост на братята Атанас и Пламен Бобокови в консорциум с турската STFA Yatirim, чешката Енерго-Про, която държи североизточното ЕРП у нас, което преди беше на ЕОН, българските Инеркомгруп и Фючър енерджи. Интеркомгруп се държал от бизнесмена Павлин Николов, а основен бизнес на компанията били металите и строителството. Фючър енерджи се занимавала с търговия с ток и била на предприемача Валентин Христов. Доставяла електроенергия в България, Македония, Сърбия и Албания”, посочва още 24 часа.


Според чешки медии ЧЕЗ търси цена към 300 млн. евро за дистрибуторския си бизнес , имало оферта за неработеща нейнаТЕЦ Варна за 50 млн. евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а