Свързани новини

18.09.2017 15:19

Кой спечели скандалната поръчка за клипове?

Видян 2682 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ще ви даде ли най-голямата банка в България кредит срещу 4,4 млн. лв. гаранция под формата на ... правата върху няколко вече излъчени български филма с касов сбор няколко пъти по-нисък от сумата? Когато банките искат поне 200% обезпечение и за 50 000 лв.


Ще даде ли институция поръчка за информационна система за 1 967 000 лв. без ДДС, което е крайна цена от 2,4 млн. лв. на ... рекламна агенция?


 Защо не, ако държавата дава 12 млн. лв. за охранителни системи в НДК на ... строителна фирма!


Когато избухне скандал, най-добрата политика на отговрната за него страна е мълчанието по логиката: всяко чудо за 3 дни. Не така обаче се развиват нещата в случая с поръчката за 243 000 лв. без ДДС или крайно 291 600 лв., която евро министерството даде на фирма с дружествен договор от 11 дни по-рано със съдружници Димитър Гочев чрез едноличното му дружество Гох с 45% и Милан Зарков, адвокат на Иван Андрей, с 55%. В официалното писмо до медиите на фирмата Ди Индъстри, разпространено от пиар, който преди това пусна уточнение от Междинна станция, пише, че тя е регистрирана през 2016 г. В регистъра обаче се води формирана едва на 3 април 2017 г. Това е точно седмица след последните избори, спечелени от ГЕРБ, за които клиенти на Зарков правят кампаниите им.


Понеже водещите, чрез своите пиари информираха, че Зарков бил просто представител на кантора, проверихме на сайта кои са нейните клиенти. Логата са на фирмата Междинна станция на Иван и Андрей, която стои зад Фермата, и на Олд Скул на Нико Тупарев – нейният уж конкурент посредством ВИП Брадър, на Огилви на съпругата му Катя, на Метрополис, в което дружество фигурира и самият Милан Зарков.


 Последната фирма има спечелени 3 поръчки от министерството на икономиката и енергетиката 1 430 290 лв. без ДДС или крайно 1,75 млн.лв. Това е една от много държавни порции пари, спечелени през последните години при това управление в неговите първа, втора и трета серия от фирми, в които фигурира като собственик или управляващ адвокатът. Най-мащабната е за 1 967 000 лв. без ДДС или близо 2,4 млн. лв. крайна цена. Размахът, ако съдим по поръчките е голям – от рекламни материали като топки за стискане до работни облекла, и от образователни проекти до клипове. За човек, който още няма 32 години успехът да върти с такъв триумф 20 фирми е зашеметяващ. Нищо чудно, че преди време е цитиран от Капитал като лектор на форум за бизнесмени под 30-годишна възраст, където се представя като „юристЪТ на продуцентската компания Олд Скул”.


Кантората му става хит в социалните мрежи преди 3 години. Тогава Милан, който държи да бъде наричан мИлан няма и 29 и друг нейн се изправят един срещу друг. Зарков като представител на тогавашната половинка на Андрей – Бориса. Колегата му защитава ответника, който я е засегнал  - Емил Каменов, заради спора им в продукцията на Иван и Андрей Къртицата в ТВ7 (консултирана и финансирана от Цветан Василев и КТБ и ръководена от Бареков).


Зарков е посочен в похвално слово на съпругата на Иван – Ирина Тенчева, като неин защитник по друго дело.


Новото поприще на талантливия млад юрист и бизнесмен е фалиралият преди месеци сайт topnovini, купен от фирмата Мердад, която се води предприятие, специализирано за инвалиди (така са много фирми, борещи се за обществени поръчки, защото това се явява бонус), на която е управител и която е взела обществени поръчки за ... работни облекла.


Гочев пък успява да вземе кредит от Уникредит Булбанк с гаранция от правата върху вече излъчени филми и проекти в етап на разработване за друга своя компания, която публично стана известна и с големи задължения. Сега той е миноритарен партньор Ди Индъстри, но по поръчката за клиповете за европредседателството името му се тика напред. Сигурно, за да оправдае в пъти раздутата цена за 4 3-минутни парчета. Даже Галена и Гери – Никол не правят видеата си толкова скъпи, с включено аудио, сценарий, масовки, ефекти, дизайнерски тоалети и заснемане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева