Свързани новини

18.09.2017 12:03

Премиерът откри Софийския районен съд

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура бе открита с тържествена церемония.
Присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, главният прокурор Сотир Цацаров, представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов и председателят на Народното събрание Димитър Главчев, предаде „Фокус“.

Борисов призова всички да си спомнят как е изглеждало мястото преди да се започне работа по него. Сградата е на бул. “Ген. Михаил Скобелев” и е известна като Военното НДК.  То беше замесено в няколко скандала, единият от които за нарушени авторски права.


„Това беше един изцяло компроментиран обект, за който са дадени десетки милиони левове и ако не бяхме имали волята да го оправим, това щеше да бъде поредното разрушено място в България. Все пак трябва да имаме памет, защото не знам да има осъдени за тази корупционно-компрометирана схема. И може би затова е много знаково, че най-големият съд ще има възможност, гледайки от тук, да не допуска това нещо отново да става“, каза премиерът.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева изказа благодарност към правителството на Бойко Борисов и Висшия съдебен съвет за усилията да се преодолеят не малко трудности.

„Пред нас стои една изключително модерна сграда, съоръжена с последните достояния, на които малко магистрати не само у нас, но и в Европа биха имали като свое работно място. Но само добрите материални условия не са гаранция за качествено правораздаване и за справедлив, бърз и ефективен процес. Изискват се много умения, неспирно повишаване квалификацията на магистратите и преди всичко правосъдие по вътрешно независимо убеждение. Това е правосъдието, което очакват гражданите, гарантиращ справедлив процес и равенство пред закона“, каза Цачева.

Наказателното отделение на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура ще започнат работа с граждани в сградата на "Ген. М. Д. Скобелев" от 2 октомври.

За самото строителство на Националния армейски комплекс държавата похарчи около 32 млн. лева, а за последващи ремонтни дейности и преустройства още 15 милиона лева. От 8 години обаче сградата стои празна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни