Свързани новини

15.09.2017 09:34

БСП: Опасен прецедент в Закона за околната среда

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Приетите промени в Закона за опазване на околната среда са опасен прецедент за държавата. Това каза в сутрешния блок Добро утро, България на Радио Фокус зам.-председателят на ПГ на БСП за България Жельо Бойчев.


 По думите му това дава ясен знак за функционирането на страната и достъпа до право и гарантиране правата на всеки един български гражданин. Предстои спазване на заявеното от лидера на левицата за внасяне законопроекта в Конституционния съд, който да се произнесе. Бойчев добави, че не могат да бъдат приети аргументите на вносителите.


„Много нелепо е ако кажем, че в момента наличието на втора инстанция пречи за реализиране на някои от големите проекти до момента в страната. Това е прекалено невярно. Съвсем други са проблемите – в начина на подготовка на проектите, в забавянето на много от процедурите, и въобще в тяхното качество и планирането на всички дейности от страна на държавата. Много елементарно е това разбиране още повече, че тука в законопроекта се говори само за обекти с национално значение и не е коректно да са част от примерите, които бяха давани. Основният принцип, който трябва да пазим, е гарантиране на правовата държава. Тя може да бъде именно съхранена и развивана само ако се гарантира правото и достъпа до правосъдие на всеки един български гражданин, обясни Жельо Бойчев.


 Той коментира още, че през този политически сезон БСП ще представи конкретни инициативи в сферата на образованието и преодоляване неравенството в обществото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева