Свързани новини

08.09.2017 15:25

2 детски градини и едно училище в София са още в ремонт

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Само две детски градини и едно училище няма да посрещнат новата учебна година в своите сгради, заради продължаващи ремонти. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изпълнението на строителните работи на разширението на сградата на Първа Английска гимназия и 112 ОУ в район „Оборище“, предаде Фокус.


„45 училища и детски градини се ремонтират това лято основно. Районните кметове възлагат, сключват договори и ги координират, така че от тях очаквам да бъдат отговорни за изпълнението на тези договори и контролът по тях“, посочи Фандъкова.


„Очакваме само в две детски градини и в едно училище да не може учебната година да бъде открита в техните сгради“, допълни тя. Училището е 44-то СУ „Неофит Бозвели”, в pайон "Подуяне". Там тече много голяма реконструкция по програмата за енергийна ефективност, средствата са от национален фонд. Както директорът, така и районният кмет не биха искали да ги загубят, затова решиха да работят, а децата да бъдат пренасочени в друго училище. Има създадена организация, не очаквам проблеми, както и в детската градина в район „Люлин“, където също се прави цялостна реконструкция“, уточни кметът на София. „Ремонтите и в други училища и детски градини ще продължат след 15 септември, но те няма да пречат на учебния процес“, отбеляза още тя.


„Продължавам с инспекциите на основните ремонти, които се изпълняват, както и на строителството и разширенията на сгради. В сградата на Първа Английска гимназия и 112 ОУ, в която учат едни от най-добрите деца и преподават едни от най-добрите учители, има общо около 2000 ученици. Отдавна им е тясно. Въпреки това те се разбират добре и предпочитат да останат заедно, но се договорихме, че ще разширим сградата“, каза Фандъкова, като уточни, че към момента се изпълнява първия етап от разширението на сградата.


 „От възложителя разбрах, че работите напредват и до средата на есента ще бъде изградена основната конструкция, за да може през зимата да се работи вътре и за 6 май да имаме завършен обект, през лятото да се обзавежда и оборудва и на следващия 15 септември двете училища да посрещнат новата година с 16 нови красни стани“, посочи кметът на София. Тя допълни, че вторият етап от разширението предвижда строителство на нов физкултурен салон и още класни стаи и кабинети и на практика чрез него ще се удвои капацитет на сегашната сграда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв