Свързани новини

08.09.2017 14:53

Проверяват медицинското на обвиняемия прокурор

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираната прокуратура разпореди спешна проверка на медицинската документация, представена от задържания под домашен арест прокурор Димитър Захариев.


Повод за това стана разследване на Нова телевизия, в което се видя, че плевенският магистрат, който преди няколко месеца беше арестуван и му беше повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, се движи спокойно, въпреки че в съда куцукаше с патерици.


От пресцентъра на Сотир Цацаров заявиха, че след излъчване на кадри от предаването „Разследване“, в които се установява, че обвиняемият вероятно е представил медицински документи с невярно съдържание, Спецпрокуратурата е предприела следните действия:


- Изиска справка от 02 РУ МВР Плевен относно спазването на мярката за неотклонение „домашен арест“ от Димитър Захариев;


- Разпореди извършване на спешна проверка от Регионалните центрове по здравеопазване в Плевен и София на цялата медицинска документация, представена от обвиняемия Захариев пред прокуратурата и пред Специализирания наказателен съд. Проверката е възложена и с оглед данни за извършено документно престъпление;


- Назначи петорна съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Димитър Захариев; От Нова телевизия изиска записи от репортажа с оглед установяване на данни за отклоняване на Захариев от взетата му мярка за неотклонение и основания за внасяне на искане за изменение на мярката за неотклонение в „задържане под стража“.


При установяване на нарушения на взетата мярка за неотклонение „домашен арест“ от Захариев, Специализираната прокуратура ще поиска от съда вземане на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“, подчертаха от държавното обвинение.


Снимка: Нова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец