Свързани новини

07.09.2017 15:44

Московски опроверга Борисов за Хемус

Видян 2028 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Транспортният министър Ивайло Московски опроверга пред Нова ТВ думите на премиера Бойко Борисов от началото на седмицата, че магистрала Хемус ще подмине Севлиево догодина. Той уточни, че министър-председателят най-вероятно е искал да каже, че до тогава трябва да приключат тръжните процедури.

"Там, откъдето минаха магистралите и новите жп линии, там отидоха инвеститорите. Не случайно австрийците отидоха първо в Ямбол. Сега видяха, че Хемус върви и се строи. Аз съм убеден, че догодина ще подминем вече Севлиево, защото проектите вече са готови, търгуват се, една част вече се строи... От Белокопитово към Търговище също. Това ни е приоритет на приоритетите. Тогава съм убеден, че все повече инвеститори ще продължат да идват и в Северозапада. Има ли път, инвеститори идват, продукцията може да се изнася. Затова и тунелът под Шипка е толкова важен", заяви премиерът в понеделник при откриването на разширение на завод на австрийска компания в Червен бряг.

  Според Московски обаче  в първата половина на 2018 г. всички документи за отсечката между Плевен и Ловеч трябва да са готови и да започне строежът. Министърът уточни, че магистралата е сложна за изпълнение и няма как толкова бързо да бъде построена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец