Свързани новини

07.09.2017 11:53

Горанов: Ще изискаме позицията на ЕБВР за Калин Митрев

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извън правомощията на правителството е да уволни Калин Митрев. Това каза на брифинг финансовият министър Владислав Горанов след правителственото заседание, предаде Фокус.


 „Във връзка с големия интерес от последните дни заради публикация в немската и английската преса, в които се намесва името на българския представител в Европейската банка за възстановяване и развитие, докладвах на правителството обясненията, които получих от г-н Митрев. Той твърди, че периодът, за който се отнасят получените от него доходи е извън този, в който той е бил представител на българската страна в банката. Това се потвърждава от посочените периоди в медиите за постъпилите доходи. В позицията си г-н Митрев заявява към правителството, че върху всички тези доходи са платени данъци в България. Нещо, което можем лесно да установим със съответната проверка в регистрите на НАП“, коментира Горанов. Той уточни, че са коментирали в правителството ситуацията и са преценили, че дотук имат само медийни публикации и информация от страна на заинтересованата страна Калин Митрев.


 „Българското правителство преди да вземе окончателна позиция ще изисква с писмо позицията на Европейската банка за възстановяване и развитие. След получаване на реакция от страна Европейската банка за възстановяване и развитие, ще оформим нашата позиция. Българското правителство номинира и предлага, но не избира алтернативния директор на Европейската банка за възстановяване и развитие“, каза той и добави, че: „в този смисъл, ако очакванията са, че ние можем с решение на правителството да уволним г-н Митрев, това излиза извън нашите правомощия“.


 Няколко европейски медии публикуваха информация от съвместно разследване, според която правителството на Азербайджан е изпрало 2,9 милиарда долара през 4 „кухи” британски компании между 2012 и 2014. Според публикациите част от средствата са плащани на европейски общественици и журналисти за лобиране в полза на режима на Илхам Алиев. Пак според публикациите през британските компании на Калин Митрев са платени 425 000 евро за консултантски услуги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на