Свързани новини

06.09.2017 11:27

Ципрас: България и Гърция могат да бъдат мост между ЕС и Русия

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нашите две страни биха могли да изиграят ролята на мост между ЕС и Русия. Съществуват исторически връзки, свързани с Русия, които биха могли да улеснят такъв мост. Това каза гръцкият премиер Алексис Ципрас след подписването на Меморандум за транспортен коридор между България и Гърция, предаде Фокус.


 „Основна характеристика на сътрудничеството ни не е, че става въпрос за агресивно сътрудничество, насочено срещу трети страни или да се окопаем срещу други страни. Сътрудничеството ни цели да укрепи стабилността и развитието на по-широкия регион“, обясни той. „Регионът не само е страдал много в миналото, но да не забравяме, че това е южната граница на Европа. Един район с особено геостратегическо значение“, коментира Алексис Ципрас. „Без нашият принос ЕС не може да се справи пред редица предизвикателства, пред които е изправен“, заяви той.


 „Откриват се и дискусиите за бъдещето на Европа, водят се дебати за изгледа на Европа, участваме в тях не като наблюдатели, а допринасяме дейно за обогатяването на тези разговори“, посочи гръцкият премиер. „Денят на Съединението в България е интересна символика. Действително днес обединяваме усилията си, свързваме Егейско с Черно море и с Дунав“, каза още той.


 От своя страна, Борисов заяви, че един от проблемите на Балканите е въпросът коя държава е най-велика. "Тръгнем ли по тази плоскост историята е достатъчно ясна", посочи премиерът.


 „Стигнахме до извода, че е по-добре да обединим икономиките, после лесно ще стигнем до извода кой е най-великият“, заяви той. „Ние сме скромни с Ципрас, не си поставяме свръхочаквания. Имахме възможност много да си поговорим за развитието на региона, затова си позволявам да говоря в множествено число“, коментира Бойко Борисов. Той обясни, че на 3 октомври ще се проведе среща между премиерите на Гърция, България, Румъния и Сърбия, на която ще се обсъди включването на Румъния и Сърбия в проекта за транспортен коридор.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате