Свързани новини

30.08.2017 16:54

ВАС с препоръки към антикорупционния закон на БСП

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Получихме професионален анализ и добри препоръки. Много задълбочен анализ на предложенията ни“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след среща с председателя на Върховния административен съд Георги Колев и представители на институцията по повод предложения антикорупционен закон на БСП. От ВАС са препоръчали да се извадят евродепутатите от обхвата на закона, тъй като са в европейска институция и не могат да бъдат разследвани от антикорупционния орган, както и да се предвиди ясен механизъм за съхранение и унищожаване на събраната информация, за да не се злоупотребява с нея.


„Получихме професионален анализ и добри препоръки. Много задълбочен анализ на предложенията ни. Благодарим за тази среща, защото това са хората, които прилагат законите и в работата си са се срещнали с най-много проблеми от недобре оформени закони.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след срещата.


 


От ВАС са препоръчали да се разпише детайлно процедурата, по която президентът определя председателя на агенцията. Същото предложение направиха и от Съюза на съдиите. "Ние приехме тази бележка и ще бъде отразено в законопроекта. Това е възможно и конституционно“, обясни Корнелия Нинова.


 


Според върховните съдии евродепутатите трябва да бъдат извадени от кръга лица, защото са в европейска институция и не могат да бъдат разследвани от антикорупционния орган, предвиден в закона. Те са препоръчали още да бъде разписан ясен механизъм за съхранение и унищожаване на събраната информация, за да не се злоупотребява с нея е било обсъдено още на срещата, обясни председателят на БСП.


 


Корнелия Нинова посочи, че по време на разговора представителите на ВАС са споделили, че обикновено до тях не се допитват преди да се приеме някой закон. „Когато ние внасяме законопроект, първо ще се допитваме до професионалисти, за да можем да внесем качествени и работещи такива“, подчерта лидерът на левицата и посочи, че окончателният вариант на законопроекта ще бъде гледан в събота на заседанието на НС на БСП.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева