Свързани новини

25.08.2017 13:54

Макрон нападна Полша

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша днес не е страната, която очертава посоката, по която се развива Европа и която придава смисъл на този проект.


Това каза президентът на Френската република Еманюел Макрон по време на пресконференцията след срещата му с българския държавен глава Румен Радев в двореца „Евксиноград“ във Варна.


Двамата президенти дадоха съвместна пресконференция, след разговора си на 4 очи. Макрон заедно със съпругата си Брижит е на посещение в Австрия, Румъния и България с цел да изложи позициите си срещу социалния дъмпинг на страните от Източна Европа и по специално за командированите работници.


Полша обаче силно възропта срещу идеята на Макрон и обяви, че готви свой проект, който по добре ще защити страните от Източна Европа. С идеята на Макрон страната ще стане силно засегната особено след Брекзит.


„Полша, обратно, е страна която върви срещу европейските интереси. Неотдавна ЕК образува санкционно производство срещу Полша. Европа бе създадена, за да постигне сближаване на членовете си. Създаде се общ пазар, за да се подобри състоянието“, заяви Макрон.


По думите му Полша се ползва от структурните фондове на Европа.


„Европа е пространство, което се създаде въз основа на ценности, а Полша го нарушава. С изявлението, което направи премиерът на Полша, се допусна нова грешка в стратегията на Полша. Полша изостава от Европа. Съжалявам за тази позиция. Мисля, че полският народ заслужава много повече. Мисля, че правителството може да убеди полския народ, че може да бъде по-добре заплащано. Така, както и президентът Радев, и аз споделям констатацията, че смисълът на историята е да подобрим условията на живот на нашите граждани и да постигнем сближаване“, подчерта Макрон.


„Аз не мисля, че позицията на министър-председателя на Полша по някакъв начин може да постави в опасност осъществяването на този проект. Реформата на директивата ще се постигне с квалифицирано мнозинство. Разговорите с президента Радев ми носят много доверие в тази насока. Не мисля, че мнението на полския министър-председател може да се отрази. Напротив, това ме убеждава колко е необходимо да помислим за реформата на Европа. Това са хората, които се опитват да разрушат ценностите на ЕС. Това ме убеждава още повече колко сила има в моя проект и възможност той да бъде защитен“, каза още Еманюел Макрон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак