Свързани новини

24.08.2017 10:56

Сръбските дипломати се връщат в посолството в Скопие

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбските дипломати ще започнат от днес да се завръщат в посолството на Белград в Скопие, а сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич и неговият македонски колега Никола Димитров ще се срещнат в петък в Ниш, за да започнат решаването на отворените въпроси с цел развитие на приятелските отношения на двете държави и двата народа, съобщава БНТ.


 


Завръщането на посланика на Сърбия в Скопие се очаква на 31 август. При завръщането си в Скопие той ще поиска среща с премиера Зоран Заев още на 1 септември, пише изданието.


Белградските вестници съобщават, че президентът на Сърбия Александър Вучич и македонският премиер Зоран Заев са договорили в телефонен разговор принципите на бъдещото сътрудничество след дипломатическо-политическата криза между двете страни, която възникна след изтеглянето на персонала на посолството на Сърбия в Скопие за консултации в Белград.


Телефонният разговор на президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Македония Зоран Заев говори за утихването на бурята в отношенията между двете страни, пише вестник "Политика". Изданието отбелязва, че двамата в дълъг и открит разговор са разгледали нововъзникналите обстоятелства в отношенията между двете страни и се съгласили, че Сърбия и Македония само в диалог ще решават всяко евентуално разногласие във взаимните си отношения.


Снимка: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион