Свързани новини

23.08.2017 15:36

2 млн. лева струва ремонтът на бул. Овча купел

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Около 2 млн. лева е стойността на реконструкцията на участъка от бул. „Овча купел“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на бул. „Овча купел“ в отсечката от ул.“Коломан“ до бул. „Цар Борис III“ предаде Фокус.


„Заради строителството на метрото и разширението на бул. „Монтевидео“ доста трудно става придвижването на шофьорите и пешеходците в тази част на квартала, за което моля за извинение и искам да им благодаря за търпението. Участъкът от бул. „Овча купел“ до бул. „Цар Борис III“ беше в изключително лошо състояние, включително и релсовият път. Започнахме в края на месец юли, а сега вече почти завършваме. Очаквам до неделя да пуснем още едно платно и движението отново да стане двупосочно. Най-късно до 10 септември трябва да приключи цялостно ремонтът и движението да бъде освободено. Подменени са трамвайните линии, подменят се и настилката и тротоарите, оформят се плацовете на дърветата и се модернизира осветлението. Така че цялостно се ремонтира този участък – той е около 400 метра, но изключително ключов за този район на София“, каза още Фандъкова.


Кметът на София уточни, че подмяната на релсовия път се прави по иновативна технология за столицата. „Преди това са измерени шумът и вибрациите, това ще стане и след приключването на ремонта, за да видим как се държи тази технология. И ако тя покаже добри резултати, ще можем да я използваме и при други реконструкции на трамвайни и релсови пътища“, каза тя.


Евгени Крусев, заместник-кмет по направление “Транспорт и транспортни комуникации“, обясни, че по-различното при тази технология за релсовия път е това, че се слага подложен бетон, който изпълнява функцията на основа. „Всяка релса е захваната сама за себе си и благодарение на по-голямата гума, която е около самата релса,а при една евентуална смяна след 15-20 години няма да е необходимо да се разкъртва цялото платно, а само гумата се изрязва, вади се старата релса и се слага нова. Така пътното платно не се пипа, а релсата се сменя в рамките на часове“, каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби