Свързани новини

23.08.2017 14:08

Австрия: Ердоган е диктатор

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Министърът на външните работи на Австрия Себастиан Курц разкритикува поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в което – съгласно думите му, се открояват диктаторски маниери, съобщава Die Zeit. Трябва да се има предвид, че анатемосването на Германия и Австрия, което комшията направи преди няколко дни върши идеална работа и на Меркел и на Курц, чиито партии са в предизборна кампания и имат шансове да успеят в нея.


„Той развива страната в грешна и опасна посока. Действията му срещу критици, дисиденти и малцинства са абсолютно неприемливи. Президентът Ердоган определено е диктатор", коментира първият дипломат на Виена.


В контекста на планираното присъединяване на Турция в ЕС, Курц подчерта: „Анкара се стреми към членство в ЕС до 2023 г., което няма да се осъществи", въпреки че на европейците им е ясно, че тогава се навършват 100 г. от създаването на републиката.


„Но все още трябва да ясно да се знае: страната все повече се отдалечава от Европа, икономическите ефекти ще бъдат непредсказуеми и за двете страни“, допълни Курц.


Австрия подкрепи позицията на канцлера Ангела Меркел, която отхвърли разширяването на митническия съюз с Анкара.


„Тъй като в момента на човешките права и демократичните ценности се нарушават системно в Турция, задълбочаване на митническия съюз с Турция е напълно нереалистично", заяви Курц.


Правителството в Анкара има значителен интерес от разширяването на митническия съюз, който съществува от 1996 г. насам, по отношение на селскостопанските продукти, обществените поръчки и услугите. Целта е да се постигне по-силен икономически растеж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.