Свързани новини

23.08.2017 13:02

Нинова: Цветанов, смешен си!

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„От тук нататък това ще бъде сезонът на алтернативата, за да могат хората да избират. Това, което те предлагат, което е добро, бихме подкрепяли, но през цялото време ще предлагаме алтернатива там, където е нужна. Започваме със съдебната реформа и алтернативен бюджет”. Това заяви в ефира на bTV председателят на БСП Корнелия Нинова. Лидерът на левицата заяви, че ще съди всички, които са свързали името й, и това на БСП, с „Цанков камък”. По думите й обвинението, че е заличила, публикувайки писмото от прокуратурата, подписа на прокурора, за да скрие, че не е главният прокурор, е тежка некомпетентност на бивш вътрешен министър, която е по-притеснителна от всички други неточности в изказването му. „Той би трябвало да знае, че има закон за защита на личните данни и становище на комисията, че такива документи не се публикуват с име и подпис. Другото е изнасяне на лични данни, за което бих била укорима”, обясни тя. По нейните думи за това, че е спазила закона, Цветанов твърди, че това е фалшификат и злоупотребява с името на главния прокурор. „Да се смея ли или да плача, че такива хора ни управляват и за това, че когато се спазва закона се казва, че ти си фалшив, а ако го нарушаваш, си оригинал”, каза още тя.


Корнелия Нинова подчерта, че всичко това е било направено от управляващите, за да се отклони вниманието от кражбите на правителството.


 „Не може да стигнеш дъното и да копаеш надолу с рекет за 4 тона суджук от българска фирма”, допълни тя. На второ място председателят на БСП посочи и антикорупционния закон на левицата. „Той е добър и среща все по-голяма подкрепа и  ГЕРБ се притесниха от него. Ако този закон мине, ще има истинска борба с корупцията”, заяви тя. По думите й БСП и ГЕРБ имат закони и трябва да се даде право на избор на хората да преценят кое е по-добро и целта да бъде да се създаде такъв закон, който да се бори с корупцията и то с кражбите на политиците. Според нея имам съществени различия в предложенията - ГЕРБ искат изпълнителната власт да назначава и контролира органа за борба с корупцията. „Това е нонсенс, защото правителството и изпълнителната власт генерират най-много корупция, защото там са пари, обществени поръчки. Да имаш орган, с който да се контролираш сам себе си, е без смисъл. Нашето предложение е това да излезе от параметрите на изпълнителната власт и да има 3 власти, които взаимно да се контролират – президентска, законодателна и изпълнителна”, коментира тя. Нинова заяви, че БСП предлага президентът, който и да е той, да назначава председателя на тази агенция, за да има разпределение на властите, взаимен контрол и взаимно ограничаване, а останалите членове на комисията да бъдат избирани с 2/3 от парламента.


Нинова заяви, че вместо да се води този разговор по същество, ГЕРБ хвърлят димка върху БСП, за да внушат на хората, че не може тези, които са корумпирани, да се борят с корупцията. „Когато говорят за отговорност, г-н Борисов ще поеме ли своята за „Цанков камък? Неговото правителство завършва проекта през 2010г. и сключва някои от договорите, открива проекта и реже лентата. Той казва: „Това е едно от най-модерните съоръжения в Югоизточна Европа”, каза още тя.


Корнелия Нинова коментира, че органите ще кажат кой носи отговорност. „Ние искаме случаят да не се потулва и да се разбере цялата истина до край. Ако това се остави така, ще бъде поредната капка в политиката на прехода, когато политиците се замерят с някакви безпочвени обвинения, резултат няма, а у хората остава усещането за несправедливост. Защо 5 дни ГЕРБ мълчат? Хвърлиха тази димка и се уплашиха?”, попита тя. Тя подчерта, че има и отговор от австрийския посланик, че е информирал австрийските служби, защото проектът е финансиран от австрийски банки, проектиран, строен и контролиран от австрийски фирми.


Първите 100 дни на „Борисов-3" са катастрофални за България


Корнелия Нинова заяви, че друга причина за „Цанков камък” е и фактът, че по това време е трябвало да се даде оценка за първите 100 дни на кабинета „Борисов-3",  които са катастрофални за държавата, въпреки хвалбите им. „100 дни управляваха без програма. За тези 100 дни се отказаха от сериозни предизборни обещания  - полицаи във всяко село и преизчисляване на всички пенсии, а минималната да стане 300 лв. 100 дни на абсолютни скандали за кражби и далавери - „Суджукгейт”, битка вътре на групи в ГЕРБ за НДК и то на фона на председателството, битка вътре между институциите с войната, която обявиха на президента Радев”, заяви председателят на левицата. Тя допълни, че за това време е насадена омраза и  агресия в обществото, а опонентът е наричан „убиец”, „кръвопиец”. По думите й е имало и много напрежение в обществото – протести на полицаи, на майки на деца с увреждания, на еколози. „Противоречията в правителството все повече избиват. Какво не могат да разпределят?”, попита тя.


Нинова заяви, че е посетила и родното си място Крушовица, където в почивните дни е имало и протест. „Общините са натрупали дългове, а безотговорността на изпълнителната власт ги принуждава да трупат дългове, а после изпраща НАП, за да им взема читалищата”, заяви тя. По думите й тези дългове са поради политиката към общините - правителството увеличи минималната работна заплата, но не даде на общините пари за това увеличение, прехвърлена им е отговорността за професионалните училища, а общините нямат пари да ги издържат. „Да не им прехвърляме постоянно отговорности, без да сме ги осигурили финансово. Идва гласуване на бюджет и темата общини е една от най-важните”, заключи Корнелия Нинова.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на